Fudbal

Belgija osvojila 3. mesto na Mondijalu – Engleska poražena 2:0

Fudbalska reprezentacija Belgije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Rusiji, pošto je u utakmici za treće mesto pobedila Englesku sa 2:0

Belgiju su do postolja doveli Toma Menije u četvrtom i Eden Azar u 82. minutu. Belgija je ovim trijumfom došla do najboljeg rezultata na Mondijalima, pošto su nadmašili rezultat sa Svetskog prvenstva 1986. godine iz Meksika.

Utakmica na stadionu Lužnjiki u Moskvi počela je veoma dobro i u lepoj atmosferi, a kao nagradu (za ekipu Roberta Martinesa), Menije je pogodio mrežu već u 4. minutu za 1:0.

Engleska nikako nije uspevala da pronađe ritam, slabo su graadili igru, skoro bez pravih šansi, imali su svega jednu dobru priliku petnaestak minuta pre kraja susreta. Erik Dajer izašao sam ispred Tiba Kurtoe, prebacio ga, ali je igraš odbrane Tobi Aldervejld intervenisao odlično na samoj gol liniji.

Belgija je pitanje pobednika rešila u 82. minutu kada je Eden Azar okončao meč postavio konačan rezultat, nakon što je Kevin De Brujne poveo sjajnu kontru.

Facebook Komentari

baner sportuzivo

Najpopularnije vesti

Vrh