Atletika

Ivana Španović se povredila – neće biti u stanju da brani zlato

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović zbog povrede odustala je od finala Evropskog prvenstva u Berlinu i napada na odbranu titule u skoku u dalj.

Odluku je doneo stručni tim Ivane Španović posle detaljne analize povrede tetive zadobijene u kvalifikacijama, u kojima je imala najbolji skok od svih rivalki 6,84.

Ivana je ostvarila najbolji rezultat u kvalifikacijama, ali za to vreme se i povredila. Osetila je bol odmah nakon skoka, a medicinski tim je odmah preuzeo sve potrebne mere, urađeni su detaljni pregledi i analize, a Ivana je odmah krenula sa terapijama.

“Ivana neće skakati u finalu, a odluku je doneo Ivanin tim nakon očitanih nalaza magnetne rezonance. Doživela je neugodnu povredu Ahilove tetive desne noge u toku kvalifikacija skoka u dalj. U prvom momentu je izgledalo da povreda nije teže prirode, ali je snimak magnetne rezonance pokazao da je povreda ozbiljnija, parcijalna rutura Ahilove tetive i da bi Ivana skaknjem u finalu mogla ugroziti nastavak karijere”, izjavio je trener Goran Obradović.

Facebook Komentari

baner sportuzivo

Najpopularnije vesti

Vrh