Košarka

Nikola Jokić ludi šut preko igrača u poslednjoj sekundi za novu pobedu Denvera (video)

U nedelju veče sastali su se Minesota i Denver, ekipa našeg Nikole Jokića je odnela vrednu pobedu na vrućem gostujućem terenu rezultatom 100:98 posle produžetka, u regularnom delu utakmice bilo je 90:90.

Prvo je Marej u regularnom delu u poslednjoj sekundi imao težak šut za pobedu ali je promašio. Sve je to ispravio i nadoknadio  u prvom produžetku naš Nikola Jokić, pogotkom  2 sekundi pre kraja prvog produžetka teškim šutom  preko najboljeg igrača vukova  Karla – Antony Towns – a.

Najefikaniji u domaćoj ekipi je upravo bio upravo Karl– Antony Towns  sa 25 poena , 16 skokova i 6 asistencija, pratio ga je Andrew Wigins sa 25 poena, najefikasniji u pobednićkoj ekipi je bio upravo Nikola Jokić sa 20 poena, 6 skokova I 7 asistencija, Jamal Murray je dao 15.

Posle meča Nikola Jokić je objasnio kako je pogodio poslednji šut i o tome kako su prokockali za nešto manje od 7 minuta pre kraja 16 poena prednosti:

Bilo je nešto slično planirano, ali ne baš tako. Fintirao sam, hteo sam da krenem ka košu, ali sam izveo poluokret i šutirao. Radio sam na tome. Izgleda kao da mogu samo teške šuteve da ubacim. Kad sam ovo šutirao mislio sam da ću da bacim er-bol, ali je ušla. Ne smemo da dozvolimo da se to dešava. Izgubili smo energiju, momentum. Oni su počeli da pogađaju, razbili su nam igru. Kada imam prednost od 16 poena, to moramo da završimo pobedimo. Mučili smo se tokom četvrte četvrtine, ali verovali smo da možemo. Bili smo dominantni u skokovima – prokomentarisao je srpski centar.

Facebook Komentari

baner sportuzivo

Najpopularnije vesti

Vrh