Fudbal

Luka Modrić dobio prestižnu nagradu za najboljeg fudbalera godine

Luka Modrić

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić proglašen je za najboljeg igrača godine u izboru FIFA.

Modrić je pre samo mesec dana proglašen je za najboljeg igrača Evrope prošle sezone, a izabran je i za najboljeg igrača Svetskog prvenstva.

Tako je Modrić postao prvi fudbaler u istoriji koji je iste godine osvojio “Zlatnu loptu” Mundijala, te UEFA i FIFA nagrade za igrača godine.

Modrić je dobio nagradu u konkurenciji Mohameda Salaha i Kristijana Ronalda, koji nije ni došao na dodelu nagrada u London, što su mnogi i videli kao znak da nije dobio priznanje.

Ovaj vezista je ove godine osvojio Ligu šampiona sa Realom, treći put u nizu, te sa Hrvatsom priredio senzaciju Mundijala plasmanom u finale Svetskog prvenstva u Rusiji.

“Velika je čas i divan osećaj stajati ovde sa ovim neverovatnim trofejom. Čestitam Mohamedu i Kristijanu, siguran sam da će u budućnosti imati novu šansu da se bore za ovaj trofej. Ova nagrada nije samo moja, već i saigrača iz Reala i Hrvatske. Bez trenera je ne bih osvojio. Bez moje porodice ne bih bio igrač kakav sam danas. Hvala navijačima na podršci koju mi pružaju. Mnogo mi znači. Hvala svima koji su glasali za mene”, rekao je Modrić.

Facebook Komentari

baner sportuzivo

Najpopularnije vesti

Vrh