Domaći fudbal

Nove istrage u Srpskom Fudbalu. Da li da očekujemo i hapšenja?

Fudbalski savez Srbije je pokrenuo istragu protiv učesnika utakmice 14. kola Prve lige Smederevo – Kabel (2:1) odigrane u ponedeljak – zbog sumnji u nameštaljku.

Prema nama dostupnim informacijama, ovaj meč se našao pod lupom pošto su Smederevci slavili posle preokreta, popularno nazvano od strane kaldioničara i zaljubljenika u sport “iz dvojke u keca”.

Ekipa Kabela je vodila na poluvremenu, a onda je tok u takmice totalno počeo da poprima odlike čudnog, što je zapalo za oko ljudima zaduženim za regularnost u FSS. Kao ishod tome, pokrenuta je istraga, prvenstvneno zbog nekoliko, laički rečeno zanimljivih, sitvacija u drugom poluvremenu.

Šta je sve zapalo za oko prosečnom ljubitelju sporta, ali i predstavnicima FSS-a

Sumnjive su najpre izmene Kabela, a onda i golovi Smedereva, odnosno reakcija gostujuće odbrane kod pogodaka domaće ekipe.

Početkom drugog poluvremena umesto golmana Gorana Vukliša, za koga nema informacija koji je razlog izmene, ušao je rezervista Vukašin Pilipović. Potom je trener Novosađana u 53. minutu izvršio dvostruku izmenu, kada su izašli iz igre Nebo Siril Izučukvu Junior i Stefan Petrović, a ušli na teren Aleksa Vujić i Milan Srbijanac. U 58. minutu, posle centaršuta po desnoj strani najviši u skoku bio je Đorđević, koji je doneo svom timu izjednačenje. Đorđević je bio najviši u skoku, jer se, praktično, igrač koji je trebalo da ga čuva sagnuo, umesto da skoči, dok je Pilipović samo rukom ispratio loptu u mrežu.  Odmah potom su gosti ostali i bez Marka Bjekovića, koji je prijavio povredu. Kako je ekipa Kabela već izvršila sve 3 izmene, meč su nastavili sa desetoricom igrača. U 74. minutu domaćin dolazi do preokreta i pobede, posle još jedne blago rečeno sporne reakcije odbrane Kabela.

Prema našim izvorima iz FSS, primećeni su i padovi kvota u kladionicama vezanim za utakmicu Smederevo – Kabel. Ukoliko se istragom utvrdi da je bilo sumnjivih radnji, vinovnicima bi usledila žestoke kazne – oduzimanje bodova ili selidba u niži rang takmičenja. Rasplet treba uskoro da se sazna.

Facebook Komentari

baner sportuzivo

Najpopularnije vesti

Vrh