Ostali sportovi

Petar Nenadić najbolji igrač Evrope u 2019.godini

Evropska rukometna federacije (EHF), izabrala je igrača mađarskog Vesprema Petra Nenadića za najboljeg igrača u Evropi u 2019. godini.

Nenadić je iza sebe je ostavio Nikolu Karabatića, Mikela Hansena, Arpada Šterbika, Luke Cindrića, Igora Karačiča…

Inače Petar Nenadić nije u reprezentaciji Srbije koja igra EP u Austriji. Naime, on je još u Zagrebu 2018. godine najavio odlazak iz reprezentacije posle prvenstva Evrope u kojem je bilo svega i svačega, a kulminacija je bio sukob Dragana Škrbića i tadašnjeg selektora Jovice Cvetkovića pred igračima.

Pauza ili oproštaj, nisam siguran još uvek, potrebna mi je pauza posle dosta godina i samo dva propuštena takmičenja u dresu Srbije. Potreban mi je ‘brejk’ u svakom smislu. Vreme će pokazati da li će biti samo pauza ili oproštaj. To je moja odluka, nije ishitrena, nekim ljudima je već bila najavljena – rekao je Nenadić novinarima u Split pre dve godine.

Cilj su mi bile Olimpijske igre, ali sve više uviđam da je mom organizmu potrebno više vremena za odmor. Nisam ni sam zadovoljan igrama koje pružam u reprezentaciji. Dolazim posle iscrpljujucih meseci u klubu. Moja porodica i prijatelji zaslužuju više vremena od mene. Kao reprezentacija jedino smo bili konkurentni za vrh te 2012. godine. Mi smo još jedna propuštena generacija, pogotovo moja generacija – zaključio je Nenadić.

Ispostavilo se, dve godine kasnije, da su se njegove reči obistinile. Ni sadašnji selektor Nenad Peruničić ga nije zvao, niti pokušavao da ga ubedi da se vrati u reprezentaciju, pa je Srbija na novo prvenstvo Evrope otišla bez zvanično najboljeg igrača Evrope.

Facebook Komentari

baner sportuzivo

Najpopularnije vesti

Vrh