Fudbal

Potvrđeno: Srbija kandidat za Evro 2028. i Mundijal 2030. godine

Fudbal

Srbija će zajedno sa Bugarskom, Rumunijom i Grčkom podneti kandidaturu za domaćinstvo dva velika takmičenja, potrvđeno je u petak.

U društvu tri spomenute zemlje Srbija će se kandidovati za domaćinstvo Evropskog prvenstva 2028. i Svetskog prvenstva dve godine kasnije.

Ova vest je potvrđena na današnjem sastanku ministra omladine i sporta Vanje Udovičića sa kolegama Krasenom Kalevom, Konstantinom Bogdanom Mateijem i zamenikom ministra kulture i sporta Grčke Jorgosom Vasileiadisom.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Sastanak četiri zemlje koje se kandidiju zajedno, Foto: Ministarstvo omladine i sporta

“Na sastanku ministara omladine i sporta Srbije Vanje Udovičića, Bugarske Krasena Kraleva, Rumunije Konstantina Bogdana Mateia i zamenika ministra kulture i sporta Grčke Jorgosa Vasileiadisa – zvanično je potvrđeno da će ove četiri države podneti zajedničku kandidaturu za organizaciju Evropskog prvenstva u fudbalu 2028. i Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine” stoji u saopštenju Ministarstva omladine is porta. – prenosi b92.net

Sama inicijativa potvrđuje izuzetno razvijene i sadržajne odnose ovih država, što i  predstavlja pozitivan izazov koji će doprineti regionalnom na napretku svim poljima angažmana. Ono će se pozitivno odraziti na dalji razvoj i popularizaciju fudbala i sporta u njihovim sredinama – te da će eventualno donošenje odluke da se jedno od ovih prvenstava održi u spomenutim zemljama Balkana višestruko pozitivno uticati na druge važne oblasti poput infrastrukture, turizma, ekonomije, kulture i tehnološkog razvoja zemalja – kandidata.

Facebook Komentari

baner sportuzivo

Najpopularnije vesti

Vrh