Evropski fudbal

Srbija ima kvalitet ali ne i stručnost na poziciji SELEKTORA

Foto: Novosti.rs

Fudbalska reprezentacija Srbije doživela je debakl u Ukrajini u meču B grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Urednik sajta “SportUživo.rs dao je interesantan osvrt na sinoćnu utakmicu, a kako kaže – još se nije opravavio od ovog poraza.

Ukrajina je uspela da ponizi Srbiju sa 5:0, a trener Mladen Krstajić nije ni pomislio da prezume odgovornost za ovaj poraz.

Naime, Selektor Krstajić je za meč u Lavovu promenio formaciju Srbije i po prvi put zaigrao sa tri štopera, jednim defanzivnim veznim i dva napadača (3-4-1-2). Očigledno da je ova formacija i odabir igrača za istu koštao Srbiju ove sramote, kao i niz nelogičnosti koje slektor ima, a nije mu prvi put. 

Krstajić je odlučio da igra sa TRI ŠTOPERA, od kojih su dva standardna beka i ne naročito visoki Spajić. Kolarov čija je naturalna pozicija levi bek, igrao je kao poslednji u odbrani, dok je Nikola Milenković takođe igrao na toj poziciji, na kojoj je mešetario u početku karijere, a zapravo je igrao na desnom boku.

Uroš Spajić je na ovom meču bio treći (nejaki) stub odbrane koji za svega 19 pojavljivanja u nacionalnom dresu još nije pronašao prostor da vlada odbranom. 

Резултат слика за SRBIJA UKRAINA
Foto: Reuters

Zgusnuta sredina terena progutala je zadnjeg veznog, a napadačke mogućnosti Tadića i Ljajića, kao i bočna probijanja Kostića i Gaćinovića ugušio je nestručnim pozicioniranjem igrača. Nečuveno da Srbija sa ovim kvalitetom izgubi od Ukrajine koja je protiv Portugala izvukla bod u meču u kom nije znala da li igra protiv sebe ili za sebe. 

Uporedimo ta dva duela protiv reprezentacije Portugala, Srbija je pokazala kvalitet, spremnost i kreativnost u igri. Igrali su pametno, bilo je šansi na obe strane, ali što je najvažnije – bili smo jednaki EVROPSKOM PRVAKU

Ovaj poraz užaso boli, a naravno da moramo ići dalje, samo je problem što slektor treba da eksperimentiše na prijateljskim i pripremnim utakmicama, a ne u krucijalnim mečevima.

Posle se zapitajte zašto nekolicina igrača NE ŽELI DA IGRA ZA SVOJU ZEMLJU dok je on tu!

Facebook Komentari

baner sportuzivo

Najpopularnije vesti

Vrh